11 March 2017

Kelas Kraf Felt Dan Kelas Bina Blogshop Alor Setar

Teks: Nor Amalina Rohaizad
Foto: Amal Creative
Entri #157

Tengah duduk-duduk ni, saja lah terfikir. Cuti sekolah nanti kan, insyaAllah Cik Amal lama di Alor Setar sana. Best jugak kalau Cik Amal dapat buat kelas. Kelas apa? Kelas asas jahit felt craft atau kelas asas bina blogshop. 

Nak belajar dua-dua kelas tu sekaligus pun boleh. Kita belajar face to face. Lebih senang nak berkongsi teknik sambil bersoal-jawab. Ada yang berminat nak belajar tambah duit poket dengan menjahit dan berblog? Nanti whatsapp Cik Amal 0192111934 ya. Kita bincang tarikh dan waktu kelas. :)

Tadi, Cik Amal belek album-album lama. Saja nak kongsi semula. Ini lah dia antara pelajar-pelajar kelas asas jahitan kraf felt yang pernah Cik Amal buat dulu. Yang datang ni ada macam-macam cerita di sebaliknya. Ada yang datang sebab saja suka nak explore ilmu baru. Ada yang datang sebab nak buat bisnes. Adik-adik sekolah menengah pun ada yang datang belajar menjahit.








Paling terharu, ada seorang pelajar ni datang jauh dari Johor bersama suami. Rupanya suami beliau yang carikan kelas ni dan galakkan sangat beliau datang kelas. So sweeettt kan. Yang betul-betul nak belajar tadah ilmu, memang tak kan beri alasan punya. Jauh macam mana pun, susah macam mana pun, mesti usaha sampai dapat datang.

1 comment: