08 January 2017

Wahm Juga Perlu Me-Time

Teks: Nor Amalina Rohaizad
Entri #107

Me time di hujung minggu.
Ya minggu ni saya pilih nak keluar dari rutin. Nak jadi princess pulok :p

Tak nak masak untuk sarapan dan makan tengahari. Tapi nak makanan depan mata. Tak nak ke pasar tani Serdang tu macam selalu. Tak nak proses ikan, ayam, sayur, buah dan barang-barang dapur lain.

Nak tidur 3 jam tanpa gangguan.
Dari 8.30 pagi hingga 11.30 pagi.

Alhamdulillah Allah izinkan.

Perasaannya?
LEGA YANG AMATTT!

Ni antara rahsia saya untuk kekal bermotivasi dan positif menguruskan rumah. Dalam tiga bulan sekali, memang buat special request dari Encik Suami tercinta. "Sayang nak tidoq sat na Abang". (Sat ka? Haha) 

Paling penting lepas tu, bateri penuh. Fully charged. Lenyap terus perasaan penat berminggu-minggu dulu. Rasa kembali bertenaga, bersemangat dan seronok nak uruskan tugasan harian.

Lagi satu bila dah dapat me time yang diimpikan, bagi lah reward atau surprise kepada Encik Suami yang dah beri kerjasama. Win-win situation. Hidangan makan malam istimewa contohnya.

Bila emosi kita sebagai ibu ayah gembira, insyaAllah seluruh seisi keluarga kita akan turut ceria. 

No comments:

Post a Comment