23 January 2017

Sembang Santai Bersama Pemilik Butik Ainnur

Teks: Nor Amalina Rohaizad
Entri #121

Alhamdulillah. Sejukkk angin petang di Bangi. Best ni kalau dapat semangkuk pho bho panas-panas depan mata. Then tambah sambal cili bagi pedas sikit. Perghh layan. Pho bho tu koeytiau/mi/bihun sup ala Vietnam. Cik Amal pun first time makan.


Teringat tu bukan apa. Kiki. Petang semalam Cik Amal satu family pi melepak makan pho bho di butik Ainnur Collection. Mula-mula order semangkuk. Tapi berebut pulak dengan anak-anak. 😂😂 Kami pun order lagi semangkuk. Sedappp sangat mashaAllah! Special tau. Air tangan bos sendiri, Kak Sainah yang humble dan comel tu.

Habis makan, dapat peluang sembang santai dengan Kak Sainah. Walaupun santai, satu jam tu sangat-sangat membuka dan mencerahkan mata. Betul-betul Cik Amal tadah telinga. Banyakkk lagi rupanya benda basic dalam bisnes yang Cik Amal kena belajar dan buat. Terutama bab urus keluar masuk duit.

Cuppp. Pernah dengar nasihat ni: Jangan merompak duit bisnes sendiri? Haha malu nak mengaku. Tapi sebenarnya Cik Amal selalu buat. Selalu sangat-sangat. Huhu. Tak bolehhh. Kak Sai explain lah sebab-sebabnya. End up, ouch! Terasa macam kena cili pulak dengan Kak Sai. Lebih pedas rasa dia dari sambal cili pho bho tu. Insofff terus! 😭


Ada banyak lagi benda Kak Sainah share. MashaAllah terima kasih sangat-sangat Kak Sai. Memang tak cukup satu jam tu. Banyak topik lagi nak cover. InsyaAllah lepas ni jumpa lagi ya. Nak pi berguru dan belajar betul-betul supaya dapat urus dan kembangkan Amal Creative. InsyaAllah.

Doakan Cik Amal disiplin dan istiqomah ya kawan-kawan yang awesome semua ☺️☺️

No comments:

Post a Comment